Korrigjim Optik Funksional afatgjatë

Optika Genova është specializuar për Korrigjim Optik Funksional afatgjatë. Tek ne nuk bëhen operime. Për probleme të shëndetit këshillojmë spitale apo klinika të tjera të profilizuara për sëmundje apo kirurgji të syrit. Ne jemi qendra e parë e Mirëqenies së Shikimit në rajon ku bëhet vlerësimi i aftësisë për të përballuar ngarkesën dhe mënyrën si […]

Përshtatja me recetën e re

Ndodh shpesh që pas vizitës në spital, klinikë apo dyqan optike, receta për syzet konsiderohet si zgjidhja përfundimtare e problemit. Më pas shikohen në internet apo provohen në disa dyqane optike shumë skelete duke zgjedhur sipas ngjyrës, modës apo markës së preferuar. Pritshmëria e klientit është që me syzen do shikohet në botën reale njësoj […]

Përshtatja me skeletin optik dhe lentet

Mund të lindin probleme me korrigjimin dhe përshtatjen me syzet e reja edhe nëse vizita është shumë e saktë. Diferenca të vogla në disa aspekte por të mbledhura të gjitha bashkë mund të bëhen problematike: shqetësime lidhur me gjeometrinë e lentes: ndryshim nga modeli që përdorej më parë (asferike, biasferike) qendrat optike: distanca horizontale ose […]

Historia e lenteve progresive ose multifokale

OPTOMED ka marrë çertifikimin për Lentet Progresive në vitin 2000 nga Varilux University në Paris. Varilux janë lentet e para multifokale prodhuar në 1959 nga Essilor në Francë. Ato zëvendësuan syzet bifokale që kishin një ndarje të dukshme mes dy zonave të shikimit nga afër dhe larg. Përmirësimi estetik ishte shumë i madh sepse të […]

Përse Optika Genova ka investuar tek Menaxhimi i Shikimit?

Kemi filluar ti shikojme efektet e menaxhimit të shikimit në Genova prej vitit 1996. Ishin Qendrat e para të Shikimit të një Grupi që tashmë ka 2700 filiale në Itali. Studimet në Genova dhe analizat e statistikave konfirmuan rëndësinë e parandalimit dhe edukimit shëndetsor. Vendosëm të zbatojmë edhe në Shqipëri këtë procedurë që siguron rezultatin […]

Trajnime dhe Çertifikime për Lentet Multifokale

Si pjesë e projektit GENOVA OPTOMED kemi bashkëpunuar prej 27 vitesh me Prodhuesit e lenteve progresive, Universitete dhe Shoqata Profesionale për informimin e mjekëve okulistë, përgatitjen teknike të optikëve dhe trajnimin profesional të optometristëve mbi lentet progresive. Tek Multifokus Genova kemi marrë çertifikimin si Ekspertë për Lentet Progresive Në vitin 2000 nga Varilux University në […]

Rrezik i lartë në përshtatjen me syzet e reja

Ka raste që përshtatja me recetën tek syzet e reja është problematike. Mund të ndihmojë përdorimi i një gjeometrie asferike për një shikim natyral periferik, materjali me indeks të lartë për një hollim maksimal, një montim i saktë i qendrave me aparatura dixhitale (laboratori i lidhur me aparaturat në studjo). Por kjo mund të mos […]

Rrezik i ulët në përshtatjen me receten

Në shumë raste rreziku në përshtatjen e recetës është i ulët. Sidoqoftë, rreziku egziston nëse merret diku një skelet optik i papërshtatshëm, lente oftalmike pa filtrat ose materjalin e duhur ose montimi i bëhet në një laborator tjetër pa verifikuar qëndrat optike ose aksin e lentes. Rrezik i ulët në përshtatjen me receten: Në rastin […]