Rrathët Anësorë

Si kufizohen rrathët anësorë tek Lentet Optike? Personat me miopi të lartë gjithmonë janë bezdisur me efektin optik të “rrathëve anësore”: linjat koncentrike të dukshme në kënde të caktuara, të krijuara nga trashësia e lartë në skajet e lenteve negative. Për fat të mirë, #Tokai ka disa zgjidhje për të luftuar këto defekte…! 💡Indeksi shumë […]

Pastrimi Lenteve

Për të pastruar mirë lentet, a duhet t’i fërkoni ato me forcë? Jo, përkundrazi! ❌ Lentet oftalmike janë të veshura me trajtime speciale që përmirësojnë shikimin dhe i mbrojnë ato nga agjentët e jashtëm. Ushtrimi i presionit të tepërt rrezikon gërvishtjen ose heqjen e këtyre veshjeve në afat të gjatë! Pra, cila është forca e […]

Modigliani

A janë sytë vërtet pasqyra e shpirtit? 👁 Fytyrat e pikturuara nga Amedeo Modigliani, një nga artistët më me ndikim të shekullit të 20-të, shpesh portretizoheshin me gropat e syve bosh, pa bebëza. Sipas disa interpretimeve, kjo zgjedhje stilistike ishte simbolike e paaftësisë së artistit për të njohur shpirtin e disa subjekteve të tij. Ndërsa […]

Lente që ndihmojnë fokusimin

Me ardhjen e shtatorit nis viti akademik për studentët dhe nxënësit e shkollave. Çfarë do të thotë kjo? Orë të gjata në libra, PC dhe tablet duke kopjuar shënime dhe duke u përgatitur për provime. 📒✏️ Për fat të mirë, për t’i ndihmuar ata të luftojnë lodhjen vizuale, ka lentet akomoduese të Tokai , të […]

Indeksi 1,70

Është nga kërkimi i vazhdueshëm për më të mirën për përdoruesit që lindi lentet 1.70, TOKAI ekskluzive. 🏆💙 Por pse jemi kaq krenarë për këtë indeks? Sepse 1.70 TOKAI është shumë rezistent, i hollë dhe transparent. 💎 Falë këtyre specifikimeve, ai është në gjendje të ofrojë performancë shumë të lartë optike dhe estetike, duke u […]

Efekt Kumulativ

A e dini se efektet e dritës së dëmshme janë kumulative?😨 Kjo do të thotë që edhe nëse nuk i ndiejmë menjëherë pasojat negative të ekspozimit ndaj dritës UV ose HEV, dëmi gradualisht mund të shtohet duke shkaktuar probleme të rëndësishme me sytë. Kjo është pikërisht arsyeja pse LUTINA, me aftësinë e saj për të […]

Avokado

Tost me vezë dhe avokado, çfarë kombinimi! 🍳🥑😋 Përveç kënaqjes së shijes, kjo recetë e thjeshtë është perfekte për të mbrojtur shëndetin e syve tanë, veçanërisht në verë, kur kalojmë më shumë kohë jashtë dhe rrezet e diellit janë më intensive. ☀ Në fakt, a e dini se si vezët ashtu edhe avokado përmbajnë luteinë […]

Pingelap, Mikronezi

Pingelap është një atoll në Mikronezi me një veçori të çuditshme: 1 në 10 banorë e sheh botën bardhë e zi. 🏳️🏴 Shkaqet mund të gjurmohen në një tajfun tragjik që shkatërroi popullsinë në 1775, duke lënë vetëm 20 të mbijetuar, përfshirë mbretin Mwahuele, bartës i një gjeni recesiv që shkaktoi pamundësinë për të parë […]

Ylberi Hënor

Ai i paraqitur në foto është një ylber hënor: një fenomen i rrallë optik që ndodh natën, kur drita e reflektuar nga hëna takohet me pikat e ujit të pezulluara në atmosferë në këndin e duhur. 🌝💧 Por pse është… e bardhë? Drita e hënës është zakonisht shumë e dobët për të ngacmuar konet, d.m.th., […]

Shikimi dinamik funksional (Video & Audio)

VIDEO shpjegon me pamje dhe me zë, strukturat statike dhe proceset automatike që marrin pjesë në shikim: përshtatja me dritën, koordinimi i lëvizjes së syve dhe fokusimi duke përshtatur fuqinë e kristalinit (akomodimi).