Avokado

Tost me vezë dhe avokado, çfarë kombinimi! 🍳🥑😋
Përveç kënaqjes së shijes, kjo recetë e thjeshtë është perfekte për të mbrojtur shëndetin e syve tanë, veçanërisht në verë, kur kalojmë më shumë kohë jashtë dhe rrezet e diellit janë më intensive. ☀
Në fakt, a e dini se si vezët ashtu edhe avokado përmbajnë luteinë dhe zeaksantinë, dy karotenoidë që ndihmojnë sytë tanë të “filtrojnë” rrezet e dëmshme të dritës? 🛡👁